Reklama
 
Blog | Hana Mudrová

Jovovy masky – volstvo má vrásky

… A to je tak zhruba všechno, co se bude dít. Co je dovoleno Jovovi – a je jedno, kdo přesně si jeho masku zrovna nasadí, pokud je v tom správném postavení – nikdy nebývalo dovoleno volovi. Což je každý, kdo je naštván, včetně toho, kdo mávne paznehtem, že je to jen taková hloupost a hlavní je ta silná ruka, co nás chrání restrikcemi. Možná by mohlo také platit, že stokrát nic umořilo osla. Bohužel naši oslové tvrdošíjně odolávají. A rozhodně milují velkého Vůdce (už si občas zkouší knír-ek), protože on zásadně nenakradl tolik, co jiní zacelých třicet roků předtím. A shrnou všechny ty druhé výtečníky do současných pytlů, protože já, pani, já to sleduju a přesně vím. No a odkud? Prostě to sleduju. Z novin, televize? Všechno sleduju, to vy ani nemáte páru. A nešťourejte do mne, já prostě vím svoje a vy tomu nerozumíte!!!

Vadí mi nelogické kroky (kdybyste chtěli ostříhat, zaštěkejte u správného salonu, možná vezmou i mňoukavce), zavřené provozy, kam stejně lidé chodí řídce (knihkupectví, knihovny, galerie, muzea), prostě to vnímám jako teror mysli. Například naše knihovna neotevře ani jako galerie, byť má předsálí, kde běžně vystavuje fotky. To předsálí oddělují od knihovny dveře, které se běžně zamykají… Protože spadá pod knihovnu!!! Knihovna sama funguje také jako odpolední (vzdělávací a počítačové) prostředí pro děti, ale bez nich je tam vždy tak jeden- dva dospělý, víc ne. Ano, knihy nelze tak snadno dezinfikovat – ale jak si tam nahoře myslí, že to funguje teď, když se knihy vracejí a vracely? Takže by ohledně knih stačily jednorázové rukavice…

Nelíbí se mi, když se kdokoliv mocný nebo připrdelkovavší může smát do tváře. Posezení, zabijačka, výlet. Co ještě neprosáklo na veřejnost? Smějou se nejen nám, nýbrž i ostatním politikům, poslancům. Zamítnou vše, co nevymysleli sami a připadá jim jako populistické (kdepak, neměří naléhavost pomoci pro potřebné), aby to za chvilku přejali a s fanfárami oznámili jako pouze svůj návrh (zvýšení ošetřovného ze 60 na 80%, teď aktuálně). Štve mne i to, jak ouřadové semleli skvělý maraton ajťáků. Pravděpodobně to běželo na slepé koleji od začátku, protože šiml nedodal všechna potřebná kritéria a teď se to zamázne jako zbytečná práce. Kdopak že nyní dostane tu původní zakázku za 300 milionů? O tom, že vykradou, co se dá, nějak nedokážu pochybovat. A už vůbec nepochybuji o tom, že to nebude funkční, protože státní správa šetří na testování. Což poznám i na častosti a intenzitě klení své drahé polovičky. Vždycky se mi omlouvá, ale MPSV prostě musel opět proklínat. A to mají nový portál už kolik měsíců!

Sabotáž zemědělství, trhů, eliminace jakés takés soběstačnosti, podlé ničení přírody – schválení plošného trávení škůdců, kterému hlasitý nesouhlas vloni zabránil. Likvidace mokřadu nenápadnou opravou  zbytečné meliorace a arogantním obděláním vysušené půdy – ačkoliv Vůdcova firma jakékoliv zásahy popírá a úřady jí stejně půjdou na ruku přinejmenším zdlouhavostí. Pochybuji, že uvidíme brambory, zeleninu a nové remízky na lánech, které  se zažlutí řepkou bez ohledu na cokoliv. Tou samou jedovatou řepkou, co, zaplaťpánbu, letos neotráví tolik srn, protože přece jenom byla mírná zima. Pořád mohly na pastvu jinou, nepřibyly ani okusy na stromcích.

U některých mých článků za poslední týdny asi máte pocit, že přeháním, tohle nebo tamto vlastně nepotřebujete, to je vaše věc. Jsem zvyklá, že člověk připravený se sice dočká jiného, než očekával, ale přesto si pomůže. Sucho ve studni řeším už třicet roků, zatímco na FB se (už od loňska!) objevují chytré nápady, čím zalít kytky u paneláku, aktuálně proč nevylévat vodu z vyváření roušek. Senioři v panelácích šetřili stále dražší vodu podobně už před lety…  Dokonce i jeden z politiků se chytl za hlavu, že vlastně splachujeme pitnou vodou! Hm, těžká doba má přece jen určité pozitivum: Pochopení, že dobře už bylo a něco musíme změnit.

Je sucho, přesto jsem včera něco nachytala do kbelíků pod střechami a slila. V nádrži na dešťovku přibyla záloha na praní – velice to svědčí prádlu jednou za čas i bez sucha. Za nějakých 7 – 10 dnů prý zaprší aspoň na jednu kapku, což obnoví alepoň část toho, co budu muset asi tak pozítří a potom aspoň jednou zalít. Je to piplačka, ke každé rostlince, ani kapku nazmar. Ale loni se dařilo, i tykve byly. Letos? Bude hůř, minulý rok byl ještě duben hodně mokrý.  Počítejte s tím, ve všech ohledech. Bude hůř a dokud si budou nařízení a výhody ohýbat Jovové podle sebe, volstvu, ovcím a dalším hrozí jen a jen využívání a bič. A žádná veterinární správa se takto týraného chovu nezastane. Je to státní správa, dostane ty správné pokyny. Žijte si…

 

 

 

Reklama