Reklama
 
Blog | Hana Mudrová

Bláhové touhy za tisíce

Mohlo by se to týkat lecčeho, od politiky po snění o bohatství, jenže právě dnes se hodlám zabývat touhami osobními. Tu a tam se zasmějeme – ano, i já, oznámení o nešťastném muži a ještě více ženách, co posílali a posílali peníze kamsi pryč. Zvláště sobotní MF tomu nyní věnovala výživný článek.

To se člověku ozve, třeba na facebooku, žádost o přátelství – a tam je, představte si, pohledný až velmi švarný člověk, co se mu na profilové fotce líbíte. Dokonce i v případě, že je fotka neupravená, velice přírodní. No, když si mohl Pierce Brosnan vybrat na pohled obyčejnou ženskou, proč by další pohledný chlap ze Západu nemohl zjihnout i nad vaším portrétem, řeknete si. Nebo neřeknete, ale víte moc dobře, že i ty pohádky se  v životě občas odehrají. A bude se čím pochlubit  u krámu holkám. Rozhlédnete se přitom po svém okolí – a je to jasné.

  1. takový komplexní sympaťák se kolem vás nenajde
  2. ani skromnější nátury si u nás nevyberou, neboť  vidí pouze zjevy, co o sebe ve vyšším věku nepečují
  3. ti sympatičtí aspoň dobrou myslí, inteligencí a vtipem už dávno zacílili na mnohem mladší a dokonce atraktivní konkurenci
  4. ti fajn jsou dávno zadaní
  5. samota je tíživá a snění  příjemné
  6. proč nepomoci, jsou to moje peníze…
  7. a když už v tom jedu, tak prostě není možný, aby to nebyla pravda…

Leccos také můžeme hodit na ty úžasné americké seriály Kriminálka L.A. nebo jinde,  Námořní vyšetřovací služba. Kamarádka ujížděla na Hvězdné bráně kvůli plukovníkovi, co by k ní byl věkem tak akorát… „Konečně pokoukání na pěknýho chlapa,“ pravila jednou s tím, že když se rozhlíží, tak tedy v českých luzích a hájích nic moc extra. Jiná si u kafe postěžovala: „Je mi přes pětačtyřicet, to jsem jako odepsaná?! Já potřebuju chlapa!“ Ano, snění o zájmu takového jedince prostě navazuje na někdejší představy o princích a zbojnících a romantice. Navíc žena otřískaná životem moc dobře ví, že přinejmenším kuchyní ovládne kdejakou veličinu.

Mimochodem, všimli jste si vysoce profesionálně  provedených, byť nekonečně dlouhých seriálových řad z prostředí kriminalistů, pokud se neodehrávají v českém prostředí? Ty naše jsou proti tomu takové upatlané, usmolené, bez elegance. Plus hýří blbostmi, aby se náš průměrný divák „pobavil“.  Znalí praxe na to nemůžou koukat, zato třeba Dexter je pobaví. Ty americké kriminálky byly a jsou navíc dobrým školením pro jejich občany ve věznicích, protože ony předváděné špičkové metody nejsou vycucané z palce.

A proč to píšu? Inu proto, že mi různé debaty a výsměchy připomněly, že život není přehledný jako nudlová polívka.  Nabídka žádostí o přátelství na FB sice může být zdrojem zábavy, když se jimi trumfujeme, ale opravdu jde o pastičky stále záludnější. Třeba když vám celkem slušnou češtinou pochválí nějaký fešák váš příspěvek, potom další, potom složí poklonu profilové fotce… Jak čekat, že jde o bídný podvod nebo dokonce nějakého robota?  Nedávno se rozčílil jeden slušný místní občan, jehož foto z dovolené kdosi z FB hbitě využil a z něj se rázem stal australský domorodý plejboj, jen to fiklo. Opravdu jeden z mála, na kterého se dá kouknout… Zadaný, samozřejmě, viz bod 4. Vzhledem ke své „nedobytnosti“ a mazání žádostí (a zájmu o Orient) jsem si už vysloužila „jen“ filipínského bankéře a indského lékaře. Případně lehce fousaté zajíčky. Ani Kanaďana mi už nenabídnou…

Až se tedy budeme zase za břicha popadat, jak a kolik nějaká „nána“ nastrkala statisíce podvodníkům, račte se, pánové, podívat do zrcadla a neodepisujte vdavekchtivým Ukrajinkám nebo sexy podvodnicím místním. Jojo, samota a snění – nekoukají na věk, pohlaví ani vzdělání. Možná naopak.

Hezké a bezpečné léto!

Reklama